Van talent tot held, van bedenker tot bestuurder

Gepubliceerd op donderdag 08 november 2018 - 139 keer gelezen
Van talent tot held, van bedenker tot bestuurder De jaarlijkse Pim Mulier-lezing kent dit keer een andere opzet dan eerdere jaren. De lezing (op dinsdag 20 november) wordt georganiseerd rondom een thema waarbij het gaat over startende sporters en de routes naar het echte sportheldendom. Wie maken de sport eigenlijk mogelijk en hoe wordt daarop door overheden geanticipeerd en geacteerd? Wat is er allemaal voor nodig om de sporter zijn talent tot wasdom te laten komen en hoe kan een een stad als Haarlem daar een rol in spelen zodat iedereen van sport kan leren. Diverse interessante sprekers nemen de aanwezigen mee in dit proces.

Talent uitgelicht: Stijn van der Meer

Gepubliceerd op dinsdag 06 november 2018 - 124 keer gelezen
Talent uitgelicht: Stijn van der Meer Het succes van Max Verstappen in de Formule 1 mist zijn effect niet. De race- en autosport wint aan populariteit. Zo was de Haarlemse Stijn van der Meer direct verkocht toen hij een aantal jaar geleden Verstappen in Zandvoort aan het werk zag, toen nog in de Masters of Formule 3. De nu 9-jarige Stijn ging karten en hoort in zijn leeftijd tot de Nederlandse top.

Competitie tot kunst verheven

Gepubliceerd op vrijdag 28 september 2018 - 244 keer gelezen
Competitie tot kunst verheven Het leven van Tom Okker staat grotendeels in het teken van winnen. Als professioneel tennisser deed hij dat zo vaak, dat hij vijftig jaar geleden op wist te klimmen tot de derde plaats op de wereldranglijst. In zijn latere carrière in de kunsthandel haalde hij veel voldoening uit het onderhandelen. Het voorzag in een wedstrijdelement. De tennisbaan heeft Okker inmiddels verruild voor de golfbaan. Het fanatisme is gebleven. "Mensen die niet willen winnen begrijp ik niet."

Sponsorbijeenkomst Honkbalweek Haarlem

Gepubliceerd op dinsdag 24 juli 2018 - 271 keer gelezen
Sponsorbijeenkomst Honkbalweek Haarlem

Veertig honkballiefhebbers verzamelden zich op dinsdag 17 juli, op uitnodiging van Société Pim Mulier, voor een honkbalclinic. Voorafgaand aan de wedstrijd Nederland-Cuba op de Honkbalweek Haarlem, werden de sponsors en relaties van de Société de basiselementen van het honkbal als stoppen, gooien en slaan bijgebracht.

Adriaan Paulen
Claudia Zwiers
Dennis van der Geest
Floris Jan Bovelander
Gé Peters
Guillaume Elmont
Jaap Eden
Jacques van Egmond
Jessica Gal
Kees Akerboom
Kick Smit
Kirsten van der Kolk
Loek Biesbrouck
Marcel Joost
Marjan Ridder
Pim Mulier
Rob Ridder
Ruben Houkes
Ruud Geels
Ruud Wielart
Tom Okker
Yvonne van Gennip

Nieuws