Save the date: Pim Mulier Sportquiz

Gepubliceerd op woensdag 25 augustus 2021 - 66 keer gelezen
Save the date: Pim Mulier Sportquiz

Op donderdag 23 september staat de jaarlijkse Pim Mulier Sportquiz weer op de agenda. Het is inmiddels de 6e editie, waarbij we dit keer te gast zijn in het clubhuis van rugbyclub Haarlem. Ook deze keer weer met medewerking van Hubert Haberts (kwisspelen) en presentator Andy Houtkamp. De quiz start om 20.00 uur. Begin september volgt info en de inschrijflijst, dus nog tijd genoeg om alvast een team van 4 personen samen te stellen.

 

Rob van Wassem nieuw bestuurslid Société

Gepubliceerd op maandag 19 juli 2021 - 359 keer gelezen
Rob van Wassem nieuw bestuurslid Société

Het bestuur van de Société Pim Mulier heeft zich versterkt met Rob van Wassem. Zowel binnen de Société als binnen de Haarlemse sportwereld is Van Wassem zeker geen onbekende. Zo komt hij al jaren naar activiteiten als de Pim Mulier-lezing en de sportclinics, namens voetbalclub HFC EDO waar Van Wassem al zo'n 50 jaar aan verbonden is.

Talent naar de top

Gepubliceerd op maandag 05 juli 2021 - 153 keer gelezen
Talent naar de top

Een bijdrage leveren aan de carrière en ontwikkeling van jonge, talentvolle Haarlemse sporters. Dat is één van de doelen van de Société. De afgelopen maanden hebben we, dankzij onze sponsors, de crowdfunding van een drietal talenten kunnen ondersteunen: triatleet Mitch Kolkman, schermster Ava Emanuel en turnster Lizz Hoekema.

Tragische sportheld

Gepubliceerd op donderdag 11 maart 2021 - 118 keer gelezen
Tragische sportheld

Sinds 1972 ontvangen de Sportvrouw en -man van het jaar de bronzen 'Jaap Eden Trofee'. Ook de IJsbaan in Amsterdam draagt zijn naam, er is een officiële herdenkingsmunt voor hem geslagen en er zijn straten naar hem vernoemd in onder meer Haarlem, Amsterdam, Weesp en Gouda. Dit alles om de man te eren die het eind negentiende eeuw presteerde meerdere wereldtitels op zijn naam te zetten, als schaatser én als wielrenner. Daarmee was Jaap Eden de eerste echte nationale sportheld. Maar dan wel een tragische held.

Adriaan Paulen
Claudia Zwiers
Dennis van der Geest
Floris Jan Bovelander
Gé Peters
Guillaume Elmont
Jaap Eden
Jacques van Egmond
Jessica Gal
Kees Akerboom
Kick Smit
Kirsten van der Kolk
Loek Biesbrouck
Marcel Joost
Marjan Ridder
Pim Mulier
Rob Ridder
Ruben Houkes
Ruud Geels
Ruud Wielart
Tom Okker
Yvonne van Gennip

Nieuws