Naar Haarlem voor tegenstand

Gepubliceerd op vrijdag 23 maart 2018 - 78 keer gelezen
Naar Haarlem voor tegenstand

"Het leek vanzelf te gaan," zegt voormalig topjudoka en Haarlemse Held Jessica Gal (46) over haar indrukwekkende reeks prestaties. Maar liefst viermaal won ze goud op een EK en driemaal brons op een WK. Niet dat het geen enkele inspanning vereiste – integendeel – Gal ging tot het uiterste, altijd. Haar motivatie om de top te bereiken was zo groot dat alles voor de sport moest wijken. Voor Gal sprak dat voor zich. Als kind ging ze liever naar de judoclub dan naar de speeltuin. In haar puberteit verkoos ze training en discipline boven het uitgaansleven. Ze zou immers topsporter worden en topsporters feesten niet, vond de ambitieuze Gal.

Talent uitgelicht: Chris Vos

Gepubliceerd op donderdag 21 december 2017 - 146 keer gelezen
Talent uitgelicht: Chris Vos

Aan een zwaar ongeval op 5-jarige leeftijd hield Chris Vos een verlamming aan zijn rechterbeen over. Hij zou volgens specialisten de rest van zijn leven in een rolstoel zitten. Chris dacht hier echter anders over en ging aan de slag met een orthese (een soort brace) om zijn been. Toen hij zeven was begon hij met snowboarden. Inmiddels is de in Haarlem geboren Chris een succesvol snowboardtalent. In 2012 werd hij Junior Wereldkampioen, in 2014 plaatste hij zich op 16-jarige leeftijd voor de Paralympische spelen, in 2015 en in 2017 wordt hij wereldkampioen Boardercross en Banked Slalom. Tijdens de Pim Mulier-lezing vertelde Chris zijn verhaal en beantwoordde hij openhartig alle vragen.

In 2018 hoopt hij hoge ogen te gooien op de Olympische Winterspelen van Pyongyang. Société Pim Mulier ondersteunt Chris hierbij, door een bescheiden bijdrage te leveren aan de kosten die met name de materialen met zich meebrengen. Chris Vos volgen of steunen? Bekijk dan zijn pagina op Talentboek.

Sportgala Haarlem

Gepubliceerd op woensdag 13 december 2017 - 143 keer gelezen
Sportgala Haarlem Elk jaar worden in december de Haarlemse topsporter in het zonnetje gezet op het sportgala. Zo ook op 12 december, in de Gravenzaal van het Haarlemse stadhuis. Badmintonclub Duinwijck was één van de grote winnaars: Debora Jille en Ties van der Lecq werden sporttalent van het jaar (meisjes en jongens), terwijl Jan Assendelft tot vrijwilliger van het jaar werd gekroond. Melissa Nazar (trampolinespringen) werd coach van het jaar, de softballers van Olympia Haarlem werden ploeg van het jaar, wielrenner Brian Burggraaf 'master' van het jaar'. Beste sportman en sportvrouw werden judoka Frank de Wit en softbalster Dinet Oosting. Hun portretten komen een jaar lang op de gevel van het Kennemer Sportcenter, naast de Helden van Haarlem. Wie weet veroveren ze ook daar op een dag nog eens een plekje...

Sportminded Haarlem bij elkaar voor 3e Pim Mulier-quiz

Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2017 - 181 keer gelezen
Sportminded Haarlem bij elkaar voor 3e Pim Mulier-quiz

"Als we dit keer maar hoger eindigen dan vorig jaar", zegt Jan Berkhout lachend terwijl hij de gloednieuwe kantine van voetbalclub HFC EDO binnenstapt, waar dit jaar de Pim Mulier-sportquiz plaatsvind. Vorig jaar eindigde de huidige penningmeester van de Société met zijn team bij de laatste drie.

Adriaan Paulen
Claudia Zwiers
Dennis van der Geest
Floris Jan Bovelander
Gé Peters
Guillaume Elmont
Jaap Eden
Jacques van Egmond
Jessica Gal
Kees Akerboom
Kick Smit
Kirsten van der Kolk
Loek Biesbrouck
Marcel Joost
Marjan Ridder
Pim Mulier
Rob Ridder
Ruben Houkes
Ruud Geels
Ruud Wielart
Tom Okker
Yvonne van Gennip

Nieuws