Onverwachte koningin van de Spelen

Gepubliceerd op dinsdag 06 oktober 2020 - 310 keer gelezen
Onverwachte koningin van de Spelen

Vele Haarlemmers zullen zich herinneren hoe een volle Grote Markt stond te juichen voor Yvonne van Gennip, na haar drie gouden medailles op de Olympische Winterspelen van 1988. Met haar drie gouden plakken is Van Gennip de meest succesvolle Olympiër van Haarlemse bodem. Onlangs werd ze opgenomen in een door de NOS gepresenteerde lijst met de 15 meest succesvolle Nederlandse Olympiërs.

Investeren in kampioenen van morgen

Gepubliceerd op woensdag 15 juli 2020 - 528 keer gelezen
Investeren in kampioenen van morgen

Om Haarlemse sporttalenten te helpen tijdens hun weg naar de top, is Talentboek Haarlem gelanceerd. Talentboek is een crowdfundingsplatform waar talenten zichzelf op een professionele wijze kunnen presenteren richting sponsors en donateurs. Talentboek is een initiatief van het talentenfonds van Yvonne van Gennip, één van de Helden van Haarlem en bestuurslid van onze Société. Ook de Société ondersteunt regelmatig een talent via Talentboek Haarlem.

Karate is als schaken, maar dan 80 keer sneller

Gepubliceerd op zaterdag 11 juli 2020 - 667 keer gelezen
Karate is als schaken, maar dan 80 keer sneller Na zijn eerste proefles karate op 7-jarige leeftijd was Sebastiaan van Teeffelen direct verkocht. Bovendien bleek hij talentvol te zijn en na een jaar werd hij uitgenodigd om aan te sluiten bij Karate Kenamju Haarlem. Inmiddels is Sebastiaan 16 jaar, heeft hij diverse Nederlandse jeugdtitels op zijn naam staan, nam hij tweemaal deel aan de Europese Kampioenschappen en eenmaal aan het WK.

Ron Sluijs verlaat bestuur Société

Gepubliceerd op donderdag 09 juli 2020 - 1121 keer gelezen
Ron Sluijs verlaat bestuur Société 'Tijd om er mee te nokken', zegt Ron Sluijs. Toen de Société Pim Mulier in 2003 werd opgericht, werd hij – bijna als vanzelfsprekend – bestuurslid van de Société. Vanwege zijn functie als directeur van CIOS Haarlem, maar zeker ook vanwege zijn betrokkenheid, inzet, netwerk en hart voor de sport.