Jan Lammers verzorgt 16e Pim Mulier-lezing

Gepubliceerd op maandag 04 november 2019 - 480 keer gelezen
Jan Lammers verzorgt 16e Pim Mulier-lezing De Formule 1 komt terug naar Nederland. Op 3 mei 2020 strijkt het Formule 1-circus neer in Zandvoort. Voormalig F1-coureur Jan Lammers is aangesteld als sportief directeur van de Grote Prijs van Nederland. Op dinsdag 19 november verzorgt hij de 16e editie van de Pim Mulier-lezing.

Turnsters BATO aan de Bikram Yoga

Gepubliceerd op donderdag 01 augustus 2019 - 364 keer gelezen
Turnsters BATO aan de Bikram Yoga

Als aanvulling op de normale trainingen, hebben vier turnsters van SV Bato Haarlem een serie lessen Bikram Yoga gevolgd. Deze vorm van yoga levert een positieve bijdrage aan de leningheid/flexibiliteit en aan het voorkomen van of herstel bij blessures. De deelname aan de trainingen werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Société Pim Mulier.

'Schijnbaar was ik toen al een slechte verliezer.'

Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2019 - 400 keer gelezen
'Schijnbaar was ik toen al een slechte verliezer.'

Rob Ridder trekt in de jaren '70 en '80 als een veldheer over de badmintonvelden. Liefst 28 nationale titels slaat de badminton-legende bij elkaar. Een record met eeuwigheidswaarde. Negen van zijn titels behaalt hij in het enkelspel. Een record dat hij sinds 2008 deelt met Dicky Palyama. Samen met zijn vrouw Marjan behaalt hij ook internationaal succes. Tweemaal is er in het gemengd dubbel brons op het EK en eenmaal op het prestigieuze All England toernooi, het officieuze wereldkampioenschap. Ook na zijn actieve carrière rijgt de veelvraat de titels aaneen. Als coach leidt hij zijn geliefde Duinwijck naar nog eens twee nationale titels én een onwaarschijnlijk geachte Europa Cup.

'Badminton was altijd meer dan alleen de prestatie.'

Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2019 - 345 keer gelezen
'Badminton was altijd meer dan alleen de prestatie.'

Marjan Ridder slaat tussen 1970 en 1980 liefst zeventien nationale badminton-titels bij elkaar. Zestien daarvan behaalt de specialist pur sang in het (gemengd) dubbelspel. En passant pakt ze er ook nog een in het enkelspel. Samen met dubbelpartner Joke van Beusekom behaalt zij in 1977 bovendien het eerste, Nederlandse WK-zilver in het badminton. Een prestatie die nog steeds niet is geëvenaard. Met haar man Rob wint zij daarnaast twee bronzen plakken op de Europese Kampioenschappen van '76 en '78 en ook een op het prestigieuze All England toernooi, het officieuze wereldkampioenschap.