Turnsters BATO aan de Bikram Yoga

Gepubliceerd op donderdag 01 augustus 2019 - 77 keer gelezen
Turnsters BATO aan de Bikram Yoga

Als aanvulling op de normale trainingen, hebben vier turnsters van SV Bato Haarlem een serie lessen Bikram Yoga gevolgd. Deze vorm van yoga levert een positieve bijdrage aan de leningheid/flexibiliteit en aan het voorkomen van of herstel bij blessures. De deelname aan de trainingen werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Société Pim Mulier.

'Schijnbaar was ik toen al een slechte verliezer.'

Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2019 - 118 keer gelezen
'Schijnbaar was ik toen al een slechte verliezer.'

Rob Ridder trekt in de jaren '70 en '80 als een veldheer over de badmintonvelden. Liefst 28 nationale titels slaat de badminton-legende bij elkaar. Een record met eeuwigheidswaarde. Negen van zijn titels behaalt hij in het enkelspel. Een record dat hij sinds 2008 deelt met Dicky Palyama. Samen met zijn vrouw Marjan behaalt hij ook internationaal succes. Tweemaal is er in het gemengd dubbel brons op het EK en eenmaal op het prestigieuze All England toernooi, het officieuze wereldkampioenschap. Ook na zijn actieve carrière rijgt de veelvraat de titels aaneen. Als coach leidt hij zijn geliefde Duinwijck naar nog eens twee nationale titels én een onwaarschijnlijk geachte Europa Cup.

'Badminton was altijd meer dan alleen de prestatie.'

Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2019 - 110 keer gelezen
'Badminton was altijd meer dan alleen de prestatie.'

Marjan Ridder slaat tussen 1970 en 1980 liefst zeventien nationale badminton-titels bij elkaar. Zestien daarvan behaalt de specialist pur sang in het (gemengd) dubbelspel. En passant pakt ze er ook nog een in het enkelspel. Samen met dubbelpartner Joke van Beusekom behaalt zij in 1977 bovendien het eerste, Nederlandse WK-zilver in het badminton. Een prestatie die nog steeds niet is geëvenaard. Met haar man Rob wint zij daarnaast twee bronzen plakken op de Europese Kampioenschappen van '76 en '78 en ook een op het prestigieuze All England toernooi, het officieuze wereldkampioenschap.

Bowlen, batten, fielden

Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2019 - 97 keer gelezen
Bowlen, batten, fielden Voor veel mensen geldt dat cricket een totaal onbekende, soms zelfs rare sport is. Wedstrijden kunnen dagen duren en er vindt een ogenschijnlijk onbegrijpelijk spel plaats waar mensen maar wat lijken te doen. Niets is minder waar, zo weten de relaties en sponsors van Société Pim Mulier die deelnamen aan de cricket-clinic bij Cricket Club Bloemendaal.